DNAvoorzitter ontvangt petitie van comité ‘Realisatie Voedselschuur’

31 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 31 mei 2018 – De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Jennifer Geerlings – Simons, heeft eerder deze week een petitie in ontvangst genomen van het comité ‘Realisatie Voedselschuur’. Het comité is daarin ondersteund door de agrariërs van het district Saramacca.

Met deze petitie wil het comité bewijzen dat zij de potentie heeft om de voedselschuur van het Carïbisch gebied te worden. Verder vragen de agrariërs van Saramacca om door middel van wetgeving vast te leggen dat zij over brandstof kunnen beschikken die vrij is van “government take.”

De parlementsvoorzitter heeft het comité meegedeeld, dat zij deze zaak zal overleggen in de DNA. “Het heeft zeker aandacht nodig, omdat Suriname een exportland moet worden, maar door inspanning van de agrariërs en beleid van de regering moet dit gerealiseerd worden”, stelt voorzitter Simons.

-De Nationale Assemblée-