Douane heeft nieuw managementteam

2 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 2 mei 2018 – In opdracht van het ministerie van Financiën is per 1 mei een nieuw managementteam aangetreden bij de Douane.
De vorige leiding, waaronder vier douanerechercheurs, is gevraagd haar functie per direct ter beschikking te stellen. Het nieuw team wordt geleid door oud douane inspecteur August van Lobbrecht en zal belast worden met de totale reorganisatie van de Douane.

Volgens Financiën minister Gillmore Hoefdraad zal de nieuwe leiding een aantal belangrijke opdrachten meekrijgen zoals het verhogen van de inkomsten voor de Staat Suriname. Verder moet er een goede coördinatie zijn met de haven en moeten zaken rond het personeelsbeleid worden uitgewerkt. Een ander belangrijk punt volgens de bewindsman is het investeren in opleidingen voor de medewerkers.

Met de ondersteuning van de Inter-Amerikaanse OntwikkelingsBank (IDB) wordt ook hard gewerkt aan het realiseren van een nieuw gebouw voor deze werkarm van het ministerie.
Met deze zaken op orde hoopt de bewindsman de Douane organisatie een boost te geven en de plaats in de maatschappij die die verdient.

Het managementteam bestaat, volgens minister Hoefdraad, uit een aantal oud ervaren douanefunctionarissen en hij is ervan overtuigd dat de nieuwe leiding het werk naar behoren zal doen. De minister geeft verder aan, dat het aanspreekpunt de directeur der Belastingen zal zijn, bijgestaan door de waarnemend inspecteur August van Lobbrecht.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-