Educatieve dag voor Mulo leerlingen Nickerie

10 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 10 mei 2018 – De Federatie van Oud-strijders en ex-militairen houdt vandaag voor de vierde keer een educatieve dag voor Mulo leerlingen. Deze keer is het district Nickerie aan de beurt. Eerder zijn al de districten Paramaribo en Commewijne bezocht.

Het doel van deze educatieve dag is om de leerlingen informatie te verschaffen over de bijdrage van Suriname tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het ministerie van Defensie ondersteunt de Federatie bij de uitvoering van dit project en wordt ook de Militaire Kapel ingezet om extra luister bij te zetten. De activiteiten beginnen al om half acht ‘s morgens voor de Markt, waar de Kapel een optreden zal verzorgen.

De scholen die deze educatieve dag zullen bijwonen zijn: Mulo Wageningen, Mulo Groot Henar Polder, de Sitalsingschool, de Bueno Bibazchool, de Schneiders Howardschool en Mulo West. In totaal zullen ruim 600 leerlingen met hun begeleiders aanwezig zijn in het gebouw van het Cultureel Centrum Nickerie (CCN).

-Federatie van Oud-strijders en ex-militairen-