Eerste ‘vegetarian Indian buffet night’

24 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 24 mei 2018 – Vegetariërs en liefhebbers van vegetarisch eten komen in Suriname nog moeilijk aan hun trekken als het om uiteten gaat. Zij moeten zich namelijk nog te vaak zorgen maken als de bereidingswijze van de gerechten inderdaad vegetarisch is.

De stichting Eat Yourself Healthy heeft daarom besloten regelmatig culinaire avonden te organiseren voor liefhebbers van vegetarisch eten. De stichting is bekend van de jaarlijkse evenementen ‘Vegetarian Food Festival’ en ‘Peas and Harmony’.

Op deze avond zullen de gasten kunnen genieten van gerechten, waaronder butter paneer, kebabs, pumpkin curry, dhal en kulfi. Het eten zal worden bereid door Vinisha Bhojwani, die zelf ook vegetariër is. Zij noemt zich geen professionele chefkok, maar is wel een culinary expert op het gebied van de Indiase keuken. Koken is haar passie en ze is een ervaren cateraar.

Behalve dat vlees en vis zullen ontbreken, zal er bij de bereiding ook geen ei worden gebruikt. De Indiase keuken is zeer gevarieerd, maar is het meest bekend om het uitgebreid assortiment aan vegetarische gerechten.

De eerste culinaire avond is op zondag 27 mei 2018 in het SHTTC-gebouw aan de Gravenberchstraat 2. De inloop is vanaf 18:30u, terwijl het evenement om 19:00u start.
Het thema is Indian Night en de dress code is Indian gala.

– stichting Eat Yourself Healthy-