Goede voorbereiding vereist bij invoering BTW

13 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0


Zondag 13 mei 2018 – De vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, vindt dat de regering zich maximaal moet inzetten om de implementatie van de Belasting op de Toegevoegde Waarde (BTW), voor te bereiden. Nu de regering heeft aangegeven dat 1 juli van dit jaar niet meer haalbaar is voor de invoering, zal zij het moment van uitstel goed moeten benutten. Bouva zegt te begrijpen dat het om een zware klus gaat; iets wat compleet nieuw is voor Suriname. De regering moet daarom alle ruimte krijgen voor een goede aanpak.

Klik hier voor het interview

Dat de BTW moet komen staat als een paal boven water. Dit systeem zal Suriname veel mogelijkheden bieden. Eén daarvan is dat de opbrengsten ten opzichte van de inkomstenbelasting, stabieler zullen zijn. Dat 1 juli niet haalbaar is, zoals het ministerie van Financiën al heeft gemeld, is volgens Bouva geen probleem. Voor hem is een goede start van groot belang.

Klik hier voor het interview

Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW), is niet bedoeld om mensen meer belasting te laten betalen, maar juist om iedereen belasting te laten betalen.

-Raoul Abisoina, STVS Journaal/ Camera: Judith Ravenberg-