Handelsmissie en -congres Interexpo deels in teken wederopbouw Caribische eilanden

24 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 24 mei 2018 – De 26e handelsmissie en congres ‘Sustainable business between the Kingdom of the Netherlands, Suriname, the Caribbean region and Latin America, wordt op 30 en 31 mei gehouden in Hotel Royal Torarica. Het is een jubileumeditie: het is voor de 5e keer dat Interexpo dit congres in Suriname organiseert. Tal van bedrijven uit Suriname, Nederland en de regio doen mee.

Naar aanleiding van de verwoestingen die begin september 2017 zijn aangericht door de orkaan Irma op de bovenwindse en andere Caribische eilanden, heeft Interexpo besloten om het thema van het congres in de middag van 31 mei te wijzigen in ‘Rebuilding Economy in the Caribbean and Leeward Islands’. Het kernpunt tijdens dit deel van het congres is wat het bedrijfsleven kan doen in het kader van de wederopbouw van de eilanden.
Tijdens dit deel van het congres zullen vertegenwoordigers van het Koninkrijk der Nederlanden, het Caribische en lokale bedrijfsleven en de financiële sector het woord voeren. Ondernemers die geïnteresseerd zijn om in de getroffen regio een steentje bij te dragen aan de wederopbouw, zullen uitgebreid geïnformeerd worden over welke wegen zij kunnen bewandelen.

Uiteraard kunnen zoals ook bij eerdere handelsmissies het geval was, Surinaamse bedrijven via matchmaking weer vruchtbare contacten leggen met buitenlandse bedrijven. In het verleden heeft dat vaak tot succesvolle samenwerkingsverbanden geleid.

-Interexpo Curacao/Het Idee-TCE-