Jerry A-Kum geeft leiding aan SBB

31 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 31 mei 2018 – Jerry A-Kum wordt per 1 juni de nieuwe waarnemend directeur van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) zegt A-Kum het een eer te vinden om deze taak te vervullen.
Hij is zich ervan bewust dat het een enorme uitdaging wordt. “Samen met het personeel en de overige leidinggevenden zal er het beste van gemaakt wordt”, aldus de waarnemend directeur in een korte reactie.

Woensdag is de directeur door minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) voorgesteld aan het personeel van de SBB. A-Kum heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt het personeel toe te spreken. Intussen is hij reeds begonnen met voorbereidende werkzaamheden.

De minister heeft in haar speech aangegeven dat SBB jarenlang een negatief imago opgespeld heeft gekregen, maar dat de organisatie wel degelijk de potentie heeft om te transformeren naar een sterk instituut dat een waardige plaats zal moeten krijgen in de maatschappij. Het is hierbij van belang dat de organisatie wordt geleid door een persoon met de juiste kwaliteiten.

-Nationaal Informatie Instituut-