Justitieminister Guyana om de tafel met Suriname over veiligheid vissers

7 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 7 mei 2018 – De eerste ontmoeting in Suriname tussen een vertegenwoordiging van de Guyanese overheid en een deel van de familieleden en collega’s van vissers, heeft zondagochtend plaatsgevonden. Guyana’s minister van Openbare Veiligheid, Khemraj Ramjattan, heeft op de ambassade van Guyana namens zijn regering medeleven betoond aan familie en vrienden. Hij werd bijgestaan door ambassadeur Keith George en zijn staf.

Er is aan het begin van deze ontmoeting ook één minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de omgekomenen.
Minister Ramjattan praat vandaag  met vertegenwoordigers van de regering over verdere aanpak van de situatie, na de brute overval op vissers.

De politie heeft de afgelopen dagen verschillende verdachten gearresteerd. Zondag is met behulp van vissers, de beruchte ‘Crackhead’ in de kraag gevat. Deze verdachte is gesignaleerd in de boot die de vissers heeft aangevallen, mishandeld en de dood ingejaagd bij de Wia Wiabank, in de ochtend van 28 april. De aanhoudingen zijn op zee en land verricht.

De Kustwacht heeft zondag ook één van de hoofdverdachten aangehouden op zee en overgedragen aan de politie. Ook is een boot en verdachten afgeleverd aan de politie. Bij controle van de boten op zee bleek dat de bemanning geen vergunning kon tonen. De mensen aan boord hadden ook geen identiteitspapieren.

Van de zeeroof op 28 april worden nog vijftien personen vermist. Drie lijken zijn geborgen en vijf personen hebben de overval overleefd.

-dWTonline/Starnieuws-