Kennismaking DDOI met gemeenschappen Wayambo-gebied

24 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 24 mei 2018 – Het Directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen in Suriname (DDOI) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling heeft tijdens een vijfdaags bezoek aan het Wayambo-gebied in West Suriname, kennis gemaakt met de Traditionele gezagdragers en de bewoners van de dorpen Kalebaskreek, Donderskamp, Corneliskondre en Boskamp.

De delegatie, onder leiding van DDOI-directeur Nilton Grootfaam, heeft tijdens een krutu het directoraat geïntroduceerd. Er is uitleg gegeven over de missie, het belang en de doelstellingen van DDOI. De afvaardiging bestond uit vertegenwoordigers van het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) en de bouwkundige afdeling van het ministerie.

Er is tijdens de ontmoeting onder meer gesproken over; grondenrechten van Inheemsen; ondersteuning vanuit DDOI aan de ontwikkeling van toerisme in het Wayambo-gebied; verhoging van de productie en het inkomen van de lokale bevolking. De plaatselijke gemeenschap doet veel aan toerisme, visserij, landbouw en houtkap. Het directoraat wil helpen uitkijken naar afzetmogelijkheden voor lokaal geproduceerde gewassen en andere producten.

Er zijn ook gespreken gevoerd met een vrouwen- en een jongerenorganisatie. Het directoraat zal binnenkort missies uitvoeren naar andere delen van het land. Dan zullen ook dorpen worden aangedaan die eerder zijn bezocht en projecten worden uitgewerkt, na samenspraak met betrokken gemeenschappen.

-ministerie van Regionale Ontwikkeling/NII-