Luitenant Kolonel Danielle Veira tevreden over rust binnen de gemeenschap

26 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 26 mei 2018 – Zoals eerder aangegeven in een persverklaring neemt de regering van de Republiek Suriname de veiligheid van haar burgers heel serieus. Hiertoe zijn er om recente dreigingen extra maatregelen genomen om de veiligheid te waarborgen.

De locaties genoemd in de facebook bedreiging van donderdag 24 mei zijn tot op dit moment helemaal veilig, dit zegt Luitenant-Kolonel Danielle Veira van de Dienst Nationale Veiligheid (DNV). Zij geeft aan dat de veiligheidsdiensten nog steeds zichtbaar en onzichtbaar aanwezig zijn in gebieden die genoemd zijn. Ook op andere strategische plekken is er sprake van verhoogde beveiliging.

In de meeting met verschillende functionarissen van politie, inlichtingenorganisaties andere veiligheidsdiensten, het leger en penitentiaire ambtenaren is de situatie geëvalueerd en is er een plan uitgezet. Veira verzekert de gemeenschap dat zij normaal haar weekend kan doorbrengen. Ook met organisatoren van verschillende events dit weekend, is de veiligheid besproken en zijn afspraken gemaakt.

-Nationaal Informatie Instituut-