Minister Elias voert overleg: verhogingen premies BZV gaan niet per direct in

22 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 21 mei 2018 – Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft na een onderhoud met onder andere de Surinaamse Vereniging van Assurantie Maatschappijen (Survam) en de Radiologen afgesproken, dat de voorgenomen premieverhogingen van de basis zorgverzekering (BZV) niet per direct ingaan.

De dienstverlening van de Radiologen vindt plaats zonder bijbetaling door de patiënt. Afgesproken is dat partijen gaan werken aan een voorstel voor premie- en tariefsverhoging. Dit voorstel moet binnen een (1) maand rond zijn en ter goedkeuring worden aangeboden aan de Zorgraad.

Ondertussen zal door de regering worden gezocht naar een tijdelijke tegemoetkoming voor de Radiologen. Hiermee hopen partijen dat de onrust en onzekerheid in de samenleving zal zijn weggenomen.

-Nationaal Informatie Instituut-