Museumn8 viert lustrum met 16 locaties

9 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 9 mei 2018 – Het jaarlijks evenement, dat in het kader staat van de Internationale Museumdag op 18 mei, viert haar eerste lustrum met 16 locaties: het Bakkie Museum in Commewijne, het Mangrove Educatie Centrum Coronie, het Geologisch Museum, het Sport Museum en het Pop-up Museum ‘Erwin de Vries’.

Voor Winston Lieveld, de motor achter Museumn8, kan er gesproken worden van een landelijk evenement. Het internationaal thema is: ‘Sterk verbonden musea: nieuwe benaderingen, nieuw publiek.’

Op de internationale dag van Museumn8, 18 mei, wordt de nieuwe benadering gelanceerd, namelijk een mobiele applicatie voor Museumn8. De app informeert het publiek over het aanbod, de locaties en de routes naar het museum.

-Xaviera L. Arnhem, STVS Journaal/ Camera: Ramkoemar Sewgobind-