Newmont Suriname Project C.U.R.E. Clinics voor Para en Brokopondo

19 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 19 mei 2018 – Newmont Suriname heeft via het moederbedrijf in Denver een samenwerking met Project C.U.R.E. Deze organisatie verschaft medische zorg aan gebieden waar Newmont opereert. In dit verband was van 9 tot en met 12 april een team van 9 medische professionals en vrijwilligers in Suriname om gratis medische zorg te bieden en de nodige medicijnen te verschaffen aan inwoners van de gemeenschappen in
de districten Para en Brokopondo.

Tijdens dit bezoek behandelden het team van vrijwilligers meer dan 618 patiënten in de dorpen Balingsoela, Company Creek, Tapoeripa, Drepada, Boslanti, Asigron, Afobaka en Brokopondo. Ook konden patiënten uit de dorpen Redi Doti, Cassipora, Pierrekondre, Powakka en Philipusdorp tijdens deze missie medische hulp krijgen.

Tijdens de klinieken werden verschillende medische diensten aangeboden door verpleegkundigen zoals: bloeddrukmeting, meting van het zuurstofgehalte in het bloed en meting van het glucosegehalte. Indien nodig werden aanvullende fysieke onderzoeken uitgevoerd. Afhankelijk van de omstandigheden van de patient, werd door de verpleegkundige besloten als de patiënt moest worden doorverwezen naar de arts
voor verdere evaluatie en behandeling.

De medische campagne is onderdeel van het lopende partnerschap van Newmont met Project C.U.R.E. in nauwe samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid.

Via deze klinieken probeert Newmont Suriname bij te dragen aan de verbetering van de
gezondheidstoestand van de leden van de dorpsgemeenschappen. In oktober zullen deze klinieken ook voor de Pamaka-gemeenschap worden gehouden in het gebied waar Newmont Suriname momenteel opereert.

-Newmont Suriname, afdeling Communicatie-