President Bouterse en First Lady op staatsbezoek naar Brazilië

1 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 1 mei 2018 – Op uitnodiging van president Michel Temer van de Federatieve Republiek van Brazilië, gaan president Desiré Bouterse First Lady Ingrid Bouterse-Waldring, op staatsbezoek naar Brazilie.
Ook reizen mee de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack – Beighle, de minister van Defensie, Ronni Benschop, de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Soerdjan Lekhram en de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw.

Tijdens dit bezoek zal president Bouterse op 2 mei, een bilaterale ontmoeting hebben met zijn collega Temer, om met name de goede relatie tussen beide landen te bespreken en toekomstgerichte plannen uit te diepen.
Ook zullen de regeringsleiders zich buigen over relevante regionale onderwerpen.
En, er zullen bilaterale gesprekken gevoerd worden tussen de ministers van Defensie, Landbouw, Veeteelt en Visserij, en Justitie en Politie en hun respectieve collega’s.

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring zal een speciaal programma afwerken en met name bezoeken brengen aan vertegenwoordigers van het Braziliaans Fonds voor Onderwijs Ontwikkeling (FNDE) en de First Lady van Brazilië.

Het is de bedoeling om gedurende dit belangrijk bezoek enkele overeenkomsten te ondertekenen voor onder ander bevordering van investeringen, politionele samenwerking, ondersteuning van de landbouw sector en capaciteitsversterking.

De delegatie wordt op 3 mei terugverwacht in Suriname.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-