President Bouterse kondigt grondig onderzoek aan naar tragedie vissers; Guyana rouwt om slachtoffers

3 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 3 mei 2018 – President Desiré Bouterse noemt het een zeer trieste zaak wat er is gebeurd met de vissers op zee. Er wordt volgens hem alles aan gedaan om deze zaak te onderzoeken, waarbij elke steen omgekeerd zal worden. De regering leeft mee met de familieleden van de slachtoffers.

Het staatshoofd gaf aan dat er continu contact is geweest met Suriname over deze zaak.
Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en minister Ronni Benschop van Defensie hebben intensief overleg gehad met de diensten die bezig zijn met het onderzoek.
Met Frans-Guyana en Guyana is eveneens contact gemaakt om gezamenlijk op te treden tegen zeepiraterij. Ook met Brazilië is over deze kwestie gesproken. Er volgt een structurele aanpak, zei het staatshoofd. Hij hield donderdag, na aankomst uit Brazilië, een persconferentie op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven.

Guyana rouwt om slachtoffers
“We zijn diep bedroefd door de tragedie, waarbij er voornamelijk Guyanese slachtoffers zijn gevallen.” Een eerste publieke reactie van president David Granger van Guyana op de aanval vorige week, op vier vissersboten voor de Surinaamse kust.

Tegenover lokale verslaggevers stelde het staatshoofd, dat de Guyanese autoriteiten in contact staan met de Surinaamse regering en de politieautoriteiten.
Ook met de familie van de vermiste vissers is er contact. De meeste slachtoffers zijn Guyanees. De regering is van plan om formeel een rouwperiode af te kondigen, zei president Granger. “Het is een groot bloedbad, een grote tragedie”, voegde hij eraan toe.

-Bronnen: Starnieuws/de Ware Tijd/ Foto’s: Cherman Homoet/Google-