Presidentiële delegatie aangekomen in Brazilië

2 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 2 mei 2018 – De presidentiële delegatie, onder leiding van president Desiré Bouterse is warm onthaald in de Federale Republiek van Brazilië.
In naam van president Michel Temer, werd de delegatie verwelkomd door de ambassadeur Paolo Estivallet de Mesquita, Ondersecretaris-generaal voor Latijns America en het Caribisch gebied, ambassadeur Norberto Moretti en de eerste secretaris Rafael Porto Santiago Silva, hoofd van de Divisie waar Suriname onder valt.

Volgens president Bouterse is dit staatsbezoek om velerlei redenen van groot belang voor Suriname, Brazilië en zeer zeker ook voor de Regio. Hij haalt aan dat het gebruikelijk is om op gezette tijden de bilaterale relatie met Brazilië, als grote broer in de regio, aan te scherpen. Het kijken naar het verloop van de samenwerking en het bekijken van de voortgang komt aan de orde tijdens verschillende ontmoetingen die zijn gepland.

Behalve First Lady, Ingrid Bouterse – Waldring reizen ook vier ministers mee met de president: de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack – Beighle, Minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Lekhram Soerdjan, de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw en die van Defensie Ronni Benschop.

De delegatie keert morgen terug naar Suriname.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-