Ressortleiders DOAB volgen verdiepingscursus Biologische Landbouw

17 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 17 mei 2018 – Als onderdeel van het trainingsprogramma voor Ressortleiders van het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, vindt er momenteel een verdieping plaats van kennis over biologische landbouw. In dit kader hebben de ressortleiders op 14 mei een leertraject ondergaan op het trainingscentrum van de Stichting Ecosysteem 2000 te La Rencontre, nabij Domburg.

DAOB ziet enorm veel kansen voor biologisch geteelde gewassen, gericht op de afnemers die een hoogwaardig product van bio-kwaliteit wensen op de nationale, alsook de internationale markt. DAOB en de Stichting Ecosysteem 2000 zullen nagaan hoe middels samenwerking de duurzame agrarische ontwikkeling in het binnenland van Suriname kan worden bevorderd.

Stichting Ecosysteem 2000 is ontwikkelaar van het Saamaka Söötö Baaku Sistema. Deze methode leidt tot permanente productieve boslandbouwsystemen binnen de familielandbouw. Een belangrijke pilaar van dit systeem is het verbeteren en behoud van de bodemvruchtbaarheid door middel van balans van nutriënten, vochtdoorlatendheid en micro-organismen in de bodem. In vergelijking met het huidig landbouwsysteem in het binnenland vergt het Saamaka Söötö Baaku Sistema bijkans zeven (7) maal minder arbeid en vier (4) maal meer productie.

-ministerie van Regionale Ontwikkeling-