Sport- en Jeugdzaken biedt ondersteuning aan talentontwikkeling

11 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 11 mei 2018 – Om het bewustzijn en de motivatie onder jeugdigen te stimuleren over het hergebruik van restmateriaal, heeft stichting Smart in samenwerking met het directoraat Cultuur een expositie georganiseerd. ‘De creatieve handen van Magretha’ is de titel van de expo, waarvan minister Lalini Gopal samen met de onder voorzitter van de Nationale Assemblee, Melvin Bouva de opening heeft verricht.

Met stoffen, kranten, pitten, flessen, kralen en gevlochten tijdschriften is er onder andere gewerkt om de mooie kunstwerken te maken. Volgens de kunstenares Magretha Moesnadi gooit men nog te veel weg, moeder aarde moet opgeruimd worden.
Van schilderijen, tassen, lampen tot schermen heeft de kunstenares vervaardigd, die van tot en met 12 mei worden tentoongesteld.

Naast de expo in Congreshal is er op het terrein van het directoraat Cultuur ook een expositie ‘van stam tot bast’. Bij deze gaat het om verschillende werken van de Coroniaanse Carlos Wielzen, waar alles van cocos, wat restmateriaal betreft, hergebruikt wordt. De indrukwekkende twee metershoge stier, drie meter lange kaaiman en de één meter hoge arend zijn de werken die het meest opvallen. Deze expo is tot en met 14 mei toegankelijk voor het publiek.

-Bron: ministerie van Sport – en Jeugdzaken-