Stichting Kunjhe Akata start Kromanti Tongo Cursus

26 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 26 mei 2018 – De Winti stichting Kunjhe Akata van Tap Basi Ramon Mac-Nack zal op 3 juni van start gaan met het verzorgen van de Kromanti Tongo cursus. Zij willen middels deze cursus meer bekendheid geven aan de Kromanti taal en het Winti geloof.

Voor Winti belijders is het erg belangrijk, om de samenleving beter te informeren over he

t Winti geloof, dat het niets te maken heeft met duivelachtige en seksistische handelingen. “De Kromanti Tongo zal een sleutel zijn naar het Winti geloof”, zegt Ramon Mac-Nack, geestelijke leider van Tap Basi Ramon Mac-Nack Winti Stichting Kunjhe Akata.

Het is de eerste keer dat de stichting zo een uitgebreide cursus zal verzorgen. De cursus is bestemd voor elke individu, organisatie of ministerie die geïnteresseerd is. Mac-Nack benadrukt dat het Winti geloof tolerant is naar elk geloof en elk individu. Het instituut staat er om de mensen te bereiken en hen wegwijs te maken. De cursus zal verzorgd worden door Mac-Nack zelf. Dat gebeurt te Akata Kondre, aan de Petrus Cairo weg #90 te Republiek.

Deelnemers volgen alleen op de zondag de zes weken durende cursus, die wordt verzorgd van 3 uur tot 5 uur in de middag. Het examen wordt zowel mondeling- als schriftelijk afgelegd. Het cursusgeld bedraagt SRD 450,00 (vierhonderd vijftig Surinaamse Dollars).

-ministerie van Binnenlandse Zaken-