Stille loop voor vermiste vissers; Vissersboten aan wal

4 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 4 mei 2018 – Bij verschillende standplaatsen van vissersboten is er een toeloop van vissers en booteigenaren maar ook van familieleden, in de hoop iets te vernemen over de vermiste vissers die slachtoffer zijn geworden van zeepiraten vorige week vrijdag en afgelopen woensdag. In een stille loop zal vanmiddag om 5 uur gelopen worden naar het Onafhankelijkheidsplein. Ondertussen blijven alle vissersboten aan wal.

Klik hier voor een verslag

In het STVS Journaal vanavond meer hierover.

Het aantal vermiste vissers is opgelopen. Van de zeepiraterij vorige week worden er 15 vissers vermist. Van de overval afgelopen woensdagavond voor de kust van Matapica, is vrijwel zeker dat de kapitein is vermoord. Van de overige bemanningsleden ontbreekt nog elk spoor. Per vissersboot zijn er vijf personen aan boord.

Eerder deze week zijn er drie lijken geborgen nabij de Wia Wia Bank.

Er zijn nog geen details bekend over de identiteiten.

Intussen zijn er in Suriname en Guyana verdachten aangehouden in deze zaak.

-Ashna Phoelsingh & Clayton Hiwat-

-Camera: Ramkoemar Sewgobind & Kishan Jalimsing-