Surinam Airways Fête de la Cuisine joins in with talent

28 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 28 mei 2018 – Vorig jaar was het voor Surinam Airways Fête de la Cuisine een bijzonder jaar, haar eerste lustrum! Dit jaar wordt gestart met het begin van het tweede lustrum. Vijf jaar geleden waren senioren- en kindertehuizen het doel waarvoor het feest van de keuken fondsen wierf. Sinds 2016 is er een fonds voor ernstig zieke kinderen opgericht.

Zoals ieder jaar komen de Michelin chefs weer de sterren van de hemel koken. En dit jaar zullen onder andere toppers van Suripops meedoen aan het Gala Diner.

De afgelopen vijf jaar heeft Surinam Airways Fête de la Cuisine naast de ouderen van Huize Beatrix en Kibri Mi, kinderen van Maria Hoeve, Odo Niti en Huize Tyltyl en de Nationale Blindenstichting geholpen. Ook de studiekosten van een student heeft Surinam Airways Fête de la Cuisine voor haar rekening genomen. Daarnaast mocht de jonge leerlingkok Sadé Jap A Joe drie maanden stage lopen bij de Michelin-sterren chefs in Nederland en België.

Uit het fonds dat in 2016 is opgericht heeft de organisatie SRD 25.000,- gedoneerd aan de ouders van Yuri Kasanredjo, het jongetje dat een beenmergtransplantatie nodig had. Ook zijn er diverse donaties gedaan aan andere kinderen die medisch hulp nodig hadden.

Het feest is van 5 t/m 9 juni 2018 in Art Castle, Bodega & Grill De Waag en Courtyard Marriott, met talentvolle optredens en kookkunsten, voor het goede doel.

-Communictie afdeling, Surinam Airways Fête de la Cuisine-

-Bron foto: google-