Suriname huldigt bilaterale band met Brazilië

3 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 3 mei 2018 – Suriname huldigt het goede nabuurschap van “de grote broer uit de regio” Brazilië. Het staatsbezoek aan dit land kan volgens minister Yldiz Pollack –Beighle van Buitenlandse Zaken, in dat kader geplaatst worden. Zij gelooft dat een sterke band met de landen in de regio bevorderlijk is voor de samenwerking.

De Surinaamse delegatie onder leiding van president Desiré Bouterse heeft gisteren een ontmoeting gehad met een Braziliaanse delegatie onder leiding van president Michel Temer.

Met het bezoek van Suriname aan Brazilië wordt concreet invulling gegeven aan de afspraken op het gebied van veiligheid, landbouw, gezondheid en handel.
Onderwijs en diplomatieke ondersteuning zijn een groot deel van de betrekkingen tussen beide landen. Voor het schoolvoedingsprogramma op brengt First Lady Ingrid Bouterse – Waldring een bezoek aan het fonds voor onderwijsontwikkeling dat ervaring heeft op dat gebied. Ook de Braziliaanse ambassadeur Laudemar Aguiar waardeert de versterking van de relatie tussen beide landen.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-