Suriname-Nederland Kamer van Koophandel opgericht

11 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 11 mei 2018 – De Suriname-Nederland Kamer van Koophandel is opgericht. Op de Surinaamse ambassade in Den Haag is woensda, de Memory Of Understanding (MOU) ondertekend door Reina Raveles, directeur van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) en Vijay Gangadin diaspora focal point en voorzitter van deze handelskamer.

De oprichting van deze kamer heeft als doel, het bevorderen van de kansen van de Nederlandse ondernemers en de in Nederland gevestigde ondernemers, die in Suriname wensen te ondernemen en daardoor de economische groei verder helpen bevorderen. Het voorstel kwam van de ambassade en de Surinaams-Nederlandse Diaspora-associatie (SuNeDa). Deze staat in nauw contact met de Kamer van Koophandel en Fabrieken(KKF) in Suriname en het ministerie van HI&T.

Als speciale gast was aanwezig minister Mike Noersalim van Binnenlandse zaken en minister ad interim van HI &T. Hij is zich ervan bewust dat er potentie is voor investeren in Suriname en sprak zijn waardering en steun uit aan de initiatiefnemers. De bewindsman heeft de ingebruikname van de website van de Suriname-Nederland Kamer van Koophandel verricht.

De Suriname-Nederland Kamer van Koophandel is gevestigd op de ambassade in Den Haag, alwaar het proces zal worden begeleid om te komen tot een onderneming in Suriname. Dit geldt ook voor Surinaamse ondernemers die een bedrijf in Nederland willen opzetten. Momenteel worden al zo een vijftien personen begeleidt die van plan zijn een bedrijf in Suriname op te zetten.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-