Transformatie luchtvaart informatie naar luchtvaart management

18 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 18 mei 2018 – Suriname is lid van de Internationale Burger luchtvaart organisatie ICAO. Die stelt kwaliteitsnormen op waaraan elk land zich moet houden om de (internationale) vliegveiligheid te waarborgen.

Het doel van de AIS (luchtvaart informatiedienst) is om zorg te dragen voor luchtvaart informatie en luchtvaart datastroom die nodig zijn voor de veiligheid, regelmatigheid, efficiëntie en economische verantwoordelijkheid, op een milieuvriendelijke manier, voor het luchtvaart gebeuren, wereldwijd. Onbetrouwbare, foutieve, late, onvolledige of ontbrekende luchtvaart informatie en luchtvaart data kunnen een potentieel negatief effect hebben op de veiligheid binnen de luchtvaart.

De AIS is verantwoordelijk voor het ontvangen, verifiëren, bewerken, formatteren, publiceren, opslaan en distribueren van luchtvaart informatie, betreffende het totaal Surinaams grondgebied, daar inbegrepen de territoriale wateren en het luchtruim erboven (Paramaribo FIR), waar Suriname verantwoordelijk is voor het verlenen van Air Traffic Services. De luchtvaart informatie wordt in standaardvormen gepubliceerd.

De AIS afdelingen zijn verspreid over de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven en Luchthaven Zorg en Hoop. Om te kunnen voldoen aan de vereiste kwaliteitsnormen van de hedendaagse luchtvaart is het noodzakelijk, de dienst te transformeren van Luchtvaart Informatie naar Luchtvaart Management.

-Nationaal Informatie Instituut