UNICEF blijft belangrijke partner in Jeugdontwikkeling

15 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 15 mei 2018 – De vertegenwoordiger van UNICEF voor Suriname, Sylvie Fouet, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Lalini Gopal van Sport- en Jeugdzaken.

UNICEF heeft een contract met Suriname en Guyana uitgestippeld voor 5 jaar, lopende vanaf 2016 tot 2021. Hierbij zullen 3 werkgebieden ontwikkeld worden, namelijk: Early Childhood, Adolescenten Ontwikkeling en Educatie.

Tijdens deze ontmoeting hebben Fouet en educatie specialist, Faizel Tjon a Loi, de stand van zaken met betrekking tot Platform Youth Impact Network (YIN) en lopende projecten met de minister, besproken.

De focus van UNICEF voor het komend jaar zal in het bijzonder gericht zijn op drop-outs en het geweld onder en tegen jongeren.
Door interdepartementaal na te gaan wat er in het belang van jongeren gedaan kan worden, heeft de vertegenwoordiger aangeboden samen oplossingsmodellen te bedenken.

Minister Gopal is ingenomen met de voorstellen van UNICEF en zal er worden nagegaan hoe er door middel van sport, jongeren discipline, doorzettingsvermogen en zelfverzekerdheid, bijgebracht kunnen worden.

-Bron: ministerie Sport- en Jeugdzaken-