Vernieuwde layout voor Surinaams Caricom paspoort

18 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 18 mei 2018 – Vanaf de start van de uitgifte van het Surinaams Caricom paspoort in 2005 is dit document voorzien van een 2D barcode, die op de houderpagina wordt aangebracht. Echter, het is nu verboden om een 2D barcode op de houderpagina van paspoorten te plaatsen.

Paspoorten worden uitgegeven door het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa). Directeur Putridewi Amatsoemarto brengt onder de aandacht, dat de personalisering en uitgifte van het Surinaams paspoort is gehouden aan internationale regelgeving vanuit de Civil Aviation Organisation (ICAO), waarbij eventuele wijzigingen met betrekking tot de uitgifte van reisdocumenten, eveneens door het CBB uitgevoerd dienen te worden.

Conform Doc. 9303 – Machine readable travel documents Part 1 – inzake specificaties van reisdocumenten van de ICAO, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en regelgeving van machine leesbare reisdocumenten, is het nu verboden om een 2D barcode op de houderpagina van paspoorten te plaatsen.

De nieuwe specificaties zijn per ingaande 30 april als volgt:
– Verwijdering van de 2D barcode
– Kleurenprint van de Ghost Image
– Verplaatsing van de handtekening van de houder van links onder de foto naar rechts onder plaats van uitgifte.

De paspoorten die voorzien zijn van de oude lay-out zijn geldig tot en met de geldingsduur zoals aangegeven in het paspoort.

-ministerie van Binnenlandse Zaken-