VVS vraagt aandacht voor brain drain verpleegkundigen

11 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 11 mei 2018– De voorzitter van de Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname (VVS), Liefda Somo pleit voor betere communicatie tussen de zorg- en ziekeninstellingen waar verpleegsters te werk zijn gesteld. Een ander aandachtspunt binnen de sector is ook het wegtrekken van verpleegsters naar het buitenland. Somo zegt dat haar organisatie alles eraan zal doen om het vertek van deze krachten te minimaliseren.

Klik hier voor het interview

12 mei is Internationale Dag van de Verpleging. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden in de gezondheidszorg. De VVS voorzitter spreekt haar waardering uit over deze groep. Ondanks de vele uitdagingen die er zijn, hebben ze vanuit de instellingen waar ze werken, tot nu toe een uitstekende job gedaan.

Klik hier voor het interview

Het thema voor dit jaar is “Nursing: A voice To lead; nursing: is a human right”

-Raoul Abisoina, STVS Journaal/ Camera: Ramkoemar Sewgobind/ Foto: google-