Zeepiraten slaan toe; groot aantal vissers nog vermist

1 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 1 mei 2018 – Alsgevolg van piraterij op zee wordt er nu een groot aantal vissers vermist. Zeepiraten hebben het afgelopen weekend vier vissersboten overvallen en zijn met de totale vangst en andere waardevolle spullen ervandoor gegaan.
Dit is een grote klap voor de sector, zegt Steven Jones, penningmeester van het Visserscollectief en vertegenwoordiger van Paramaribo SK.

Klik hier voor het verslag

De Maritieme Politie, de Kustwacht en leden van het Visserscollectief zijn
nog op zoek naar de slachtoffers. De informatie die de politie heeft, is dat vier boten zijn aangevallen. Echter is er van de vierde boot niets bekend, omdat daarvan geen slachtoffers zijn gevonden. Op een vissersboot werken gebruikelijk vijf personen, de kapitein en vier
bemanningsleden.

-Clayton Hiwat, STVS Journaal/ Camera: Ramkoemar Sewgobind-