Ziekenhuizen schorten actie per direct op

24 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 24 mei 2018 – De actie van de ziekenhuizen om geen radiologische diensten te verlenen aan verzekerden van Assuria, Parsasco en Self Reliance is per direct opgeschort. Dat bevestigt de algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Claudia Redan, tegenover Starnieuws.

“Wij geven de minister van Volksgezondheid en de vicepresident de ruimte, zoals afgesproken tijdens de meeting van 18 mei met alle belanghebbenden, om tot een aanvaardbare oplossing te komen. Uit de vergadering is duidelijk naar voren gekomen dat het niet slechts om radiologie gaat maar om meerdere diensten die wij onder de kostprijs uitvoeren. Wij houden het niet langer vol,” benadrukt Redan.

Er is een korte termijn oplossing vereist en afgesproken is om binnen één maand de voorstellen vanuit de commissie die aan de slag gaat, in uitvoer te krijgen.
Het is niet duidelijk wat de radiologische klinieken zullen doen. Zij hebben aangekondigd dat de acties onverkort doorgaan. Gedreigd wordt om ook de verzekerden van Staatsziekenfonds per 1 juni niet te behandelen als er eind van deze maand geen oplossing komt. Alleen in acute gevallen wordt er hulp geboden.

-Starnieuws-

-Bron foto: google-