176 donoren gedecoreerd voor jarenlange bloeddonatie

13 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 13 juni 2018 – “Het afstaan van bloed is een nobele daad van de hoogste orde”, aldus vicepresident Ashwin Adhin bij de decoratie van bloeddonoren in de Congreshal. Dinsdag zijn er 176 bloeddonoren gedecoreerd voor het feit dat ze jarenlang tijd noch moeite hebben gespaard om bloed af te staan ten behoeve van mensen in nood.

De vice president zei namens de regering dank verschuldigd te zijn aan de bloeddonoren en zeker ook aan degenen die belast zijn met de algehele coördinatie van het process. Een speciale waardering ging uit naar de hardwerkende Surinamers verenigd in het Rode Kruis, volgens de vice president een organisatie van hoge kwaliteit en doortastend management.

117 personen werden gedecoreerd tot Ridder in de ere orde van de gele ster, 35 personen tot Officier in de ere orde van de gele ster en 24 werden gedecoreerd tot Commandeur in de ere orde van de gele ster.

-Nationaal Informatie Instituut-