AZP tekent MOU voor uitbreiding Suriname Eye Center

2 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 2 juni 2018 – Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft een Memorandum of Understanding (MOU) getekend voor de uitbreiding en upgrading van het Suriname Eye Center (SEC), naar een gemoderniseerd Oogcentrum.

De MOU is donderdag getekend tussen het AZP, de Kirpalani Stichting, Rosebel Goldmines N.V. en de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB).

Het Suriname Eye Center behoort tot één van de grootste afdelingen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. In 2017 werden circa 4000 oogoperaties verricht terwijl ongeveer 70.000 poliklinische consulten gedaan werden. Er werken totaal 71 medewerkers bij deze afdeling. Al jaren behoort het Suriname Eye Center tot één van de beste in de regio, waarbij er ook ondersteuning aan eilanden in het Carïbisch gebied wordt gegeven. Ook is er een samenwerking met het Oogziekenhuis Rotterdam.
Oogheelkundige zorg is in de afgelopen 10 jaar door het Suriname Eye Center naar alle districten en grote dorpen in het binnenland gebracht, waarbij er ook operaties ter plaatse zijn verricht.

Intussen kan de fysieke capaciteit van het huidig gebouw van het Suriname Eye Center de gestegen toename van patiënten en behandelingen niet meer aan.
Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is daarom bijzonder ingenomen met het particulier initiatief van de Kirpalani Stichting en Rosebel Golmines N.V, die samen met de Nationale Ontwikkelingsbank een belangrijk deel van de financiering van deze uitbreiding en upgrading op zich zullen nemen.

Dankzij bovengenoemde ontwikkelingspartners zijn de middelen veiliggesteld om te starten met de bouw; de oplevering wordt verwacht tegen eind 2019.

-Academisch Ziekenhuis Paramaribo-