Beurs herdenking 145 jaar Hindoestaanse Immigratie geopend in NIS

3 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0


Zondag 3 juni 2018 – De Nationale Commissie 145 jaar Hindoestaanse Immigratie heeft in samenwerking met de Organisatie Hindoe Media Suriname (OHM), de Culturele Unie Suriname (CUS), Lions Club Kwatta en het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) een uitgebreid cultureel programma georganiseerd in de Anthony Nesty Sporthal. De opening van de beurs werd verricht door vicepresident Ashwin Adhin en minister Lehkram Soerdjan van LVV.

Tijdens de opening van de Hindoestaanse Immigratie Beurs oftewel Apravasi Milan op vrijdag 01 juni, zijn er eveneens 145 Surinaamse burgers van hindoestaanse afkomst gehuldigd voor hun bijzondere bijdrage in de maatschappij.
Onder hen hoorde ook gewezen SLM directeur, Robby Lachmisingh. In gesprek met NII gaf hij aan, dat de hindoestaanse gemeenschap in onze multiculturele samenleving erin is geslaagd om de cultuur op een bijzondere manier tot uiting te brengen. Deze huldiging betreft een mooi voorbeeld voor onze jeugd die de toekomst is en dit alles over zal nemen.

Naast de verscheidene culturele activiteiten die over het gehele land worden gehouden, is de beurs ook één van de activiteiten die in verschillende districten plaatsvindt. Tijdens de beurs wordt niet alleen een landbouw, veeteelt en visserij tentoonstelling gehouden, maar ook India fashion en beauty, huishoudelijke artikelen, voedingswaren, multiculti- keuken, medische, spirituele en religieuze informatie aan de bezoekers getoond. Dit evenement duurt 5 dagen en wordt afgesloten op dinsdag 05 juni 2018, de dag van de
Hindoestaanse Immigratie.

-Nationaal Informatie Instituut-