Bouwwerkzaamheden nieuwe brug over Saramaccakanaal in volle gang

14 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 14 juni 2018 – De werkzaamheden bij de bouw van de nieuwe brug over het Saramaccakanaal te Beekhuizen, die Wanica met Paramaribo zal verbinden, zijn in volle gang. Volgens de planning van ACE Consultancy moet de nieuwe brugverbinding uiterlijk eind 2018 opgeleverd zijn.

De brug bij de Saramaccadoorsteek aan de van ’t Hogerhuystraat zal binnenkort buiten functie worden gesteld voor een grote onderhoudsbeurt. Gedurende deze periode zal de nieuwe brug als hulpbrug moeten dienen en daarna als permanente brugverbinding tussen Beekhuizen en Livorno.

De nieuwe brug heeft een totale breedte van 15 meter en is voorzien van twee autorijstroken en twee fiets- en voetpaden aan weerzijde. Het project is gestart in augustus 2017. De daadwerkelijke bouw van de brug is zo goed als af, maar de infrastructuur zoals de aansluitwegen, moeten nog worden aangelegd, voordat de brug kan worden opgeleverd.

-ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie/ NII-