Delegatie uit Suriname brengt zakenbezoek aan Indonesiƫ

14 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 14 juni 2018 – Op initiatief en uitnodiging van de Ambassade van IndonesiĆ« in Suriname heeft een delegatie uit Suriname van 31 mei tot 10 juni een zakenbezoek gebracht aan IndonesiĆ«. Het doel van dit bezoek was mogelijkheden na te gaan voor bevordering van economische samenwerking tussen Suriname en IndonesiĆ« in het kader van onder andere een partnerschap tussen Suriname, IndonesiĆ« en de Islamitische Ontwikkelingsbank.

De delegatie van Suriname bestond uit vertegenwoordigers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nationale Ontwikkelingsbank, InvestSur, Trustbank Amanah in verband met Islamitisch bankieren, alsook andere private organisaties uit de sectoren woningbouw, infrastructuur, meubelfabricage, landbouw en tuinbouw.

Werkbezoeken in Indonesiƫ zijn gebracht aan onder andere de ministeries van Buitenlandse Zaken, Nationale Ontwikkelingsplanning en Landbouw, de Investeringsbevorderings-organisatie, de Centrale Bank en andere financiƫle instituten gericht op toezicht op Islamitisch financieren, kredietgarantie, kleine en middelgrote ondernemingen en woningbouw. Ook is Adhi Karya, de derde grootste nationale constructie maatschappij, bezocht. En het Nationaal Kunstmatig Inseminatiecentrum voor Veeteelt, de Palmolie-associatie en de Meubelindustrie en Nijverheid Associatie.

Het ligt in de bedoeling dat potentiƫle gebieden van samenwerking voorgesteld worden ter bespreking in de komende Vergadering van de Gemengde Commissie Suriname en Indonesiƫ, die later dit jaar in Suriname zal plaatsvinden.

De delegatie was unaniem van mening dat de relatie met Indonesiƫ veel potentie heeft, nadere uitwerking behoeft en effectief benut dient te worden. Bijzondere waardering is uitgesproken aan het adres van Ambassadeur Dominicus Supratikto van de Ambassade van Indonesiƫ in Paramaribo die niets aan het toeval heeft overgelaten om dit zakenbezoek te kunnen realiseren.

Indonesiƫ is thans de grootste economie van Zuidoost-Aziƫ en behoort tot de G-20, een forum van landen voor samenwerking en beraad met betrekking tot het internationale financiƫle systeem.

-ministerie van Buitenlandse Zaken/ NII-