Districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost pakt onderhoud gebieden aan

4 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 4 juni 2018 – De blije gezichten van de buurtbewoners waren duidelijk af te lezen toen het team van het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost in de Anniestraat en omgeving, begon met het schoonmaken van de omgeving. Ook de Milieupolitie was ter plekke om de bewoners te sommeren, daar waar er bijvoorbeeld kapotte auto’s en andere troep op de bermen was, die te verwijderen. De bermen die niet onderhouden worden moeten door de plaatselijke bevolking terstond worden schoongemaakt.

Anwar Moenne, medewerker van het districtscommissariaat zegt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat dit initiatief onderdeel is van een integraal plan. Zaterdag 2 juni is begonnen aan de Anniestraat en omgeving en het is volgens hem de bedoeling, dat overige wijken ook worden aangepakt. Er zal volgens Moenne ook met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) afgestemd worden om de goten op te halen aangezien er op sommige plekken sprake is van verstopping. Zodra alle bermen zijn schoongemaakt kan het ministerie ook makkelijker de overige werkzaamheden uitvoeren. “Bij de schoonmaakactie hebben ook enkele gedetineerden een handje geholpen”, vertelt Moenne.

De buurtbewoners hebben enthousiast gereageerd. Ze vinden het een geweldig initiatief dat het commissariaat begonnen is om de bermen aan te pakken. Eén van de grootste problemen in de omgeving is wateroverlast waarbij kinderen soms niet naar school kunnen. Aan het commissariaat wordt gevraagd door te gaan met de activiteiten. Andere buurtbewoners worden ook opgeroepen een bijdrage te leveren door de buurt schoon te houden.

-Nationaal Informatie Instituut-