DNA keurt verdrag over dwangarbeid goed

2 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 2 juni 2018 – De Nationale Assemblée (DNA) heeft donderdag de ontwerpwet houdende goedkeuring van toetreding van de Republiek Suriname tot het ‘Protocol of 2014 to the Forced Labour Convention, 1930’, met algemene 29 stemmen aangenomen.

Na de aanname van dit protocol heeft parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings – Simons aangegeven, dat middels de goedkeuring is voldaan aan de verplichting zoals gesteld in artikel 103 van de Grondwet. Hiermee kan het ratificatieproces beginnen.
“Wij weten dat wij zeker in het verleden en ook op dit moment de ogen open moeten houden voor zaken zoals mensensmokkel en dwangarbeid”, stelt voorzitter Simons.

Volgens de DNA-voorzitter worden het parlement en de regering met de neus op de feiten gedrukt en is er de verplichting om steeds de ogen open te houden dat personen niet tegen hun zin en hun belang in voor anderen werken. Met de goedkeuring van dit protocol zijn de problemen niet opgelost. De verwachting is dat de regering er alles aan zal doen om een begin te maken met het traject dat er een eind komt aan alle vormen van dwangarbeid in Suriname.

– De Nationale Assemblée-