Eerste publieke mobiele free wifi-hotspot in Suriname

4 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 4 juni 2018 – “Dit is onze manier om terug te geven aan de samenleving, omdat wij verdienen uit de gemeenschap. Wij brengen de wereld naar de mensen, want iedereen heeft recht op ontwikkeling. Wij doen dat op onze eigen manier.” Dat zegt een enthousiaste Stephen Brug, directeur van Exotische Reizen Suriname in gesprek met de Ware Tijd.

Zijn bedrijf heeft in samenwerking met Torarica Group of Hotels en Whahaha Pure Water zaterdag de eerste publieke mobiele free wifi-hotspot gelanceerd. Via een terreinwagen die op verschillende plaatsen zal parkeren, komen mensen aan gratis internet. De code staat groots op de auto en iedereen mag die invoeren zonder toestemming te vragen. Zolang je in de buurt van het voertuig komt, krijg je gratis wifi.

Het is de bedoeling dat de auto naar verschillende buurten gaat, zodat mensen uit diverse gebieden kunnen genieten van de wifi. “Dit is nieuw, dus mensen schrikken even wanneer ik ze zeg dat ze gebruik kunnen maken ervan. Ze lachen want ze denken het is een grap, maar we zijn innovatief geweest”, benadrukt Brug.

Hij stelt dat ook mensen in het binnenland in de gelegenheid gesteld worden. De wifi is volgens hem beschikbaar zolang er telefoonverbinding is. Het project loopt voorlopig tot 2021.

-de Ware Tijd-