First lady’s bezoeken de Palmentuin

21 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 21 juni 2018– In het kader van het staatsbezoek van de president en first lady van India aan Suriname, zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo brachten de first lady’s, Ingrid Bouterse – Waldring van de republiek Suriname en Savita Kovind van de republiek India, een bezoek aan de Palmentuin.

De first lady’s waren vergezeld van hoogwaardigheidsbekleders en andere aanwezigen. Bij dit samenzijn woensdag kwamen verscheidene aspecten aan de orde. Er is van gedachte gewisseld over de band tussen Suriname en India, maar ook wat wij in de toekomst kunnen verwachten van India, de grootste democratie ter wereld.

Verschillende culturele groepen hebben gezorgd voor entertainment, waarbij er niet alleen Hindoestaanse culturele groepen hebben opgetreden, maar ook Javaanse, Chinese, Inheemse en Marrongroepen. De first lady van India bleek bijzonder onder de indruk te zijn van de diversiteit en verscheidenheid binnen de multiculturele samenleving van de republiek Suriname.

-Nationaal Informatie Instituut-