Indiase president Ram Nath Kovind arriveert in Suriname

19 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 19 juni 2018 – De president van India, Ram Nath Kovind, zijn echtgenote Savita Kovind en zijn delegatie zijn rond kwart over vijf dinsdagmiddag geland in Suriname.

Het is de eerste keer dat een Indiase president voet op Surinaamse bodem zet en ook de eerste keer dat een vliegtuig van maatschappij Air India is geland op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven.

Bij aankomst werden zij met militaire eer onthaald en verwelkomd door president Desiré Bouterse, First Lady Ingrid Bouterse – Waldring en andere hoogwaardigheidsbekleders. Daarrna konden zij genieten van enkele culturele optredens. 

 

Onderweg naar Paramaribo maakte de delegatie een tussenstop te Onverwacht, Para waar zij werd begroet door schoolkinderen. Ook te Lelydorp, Wanica zijn er verscheidene activiteiten geweest in het kader van dit staatsbezoek bezoek.

President Ram Nath Kovind zal van 19 tot 21 juni 2018 op staatsbezoek zijn in Suriname. Het bezoek van de president van India aan ons land markeert een historisch moment voor beide landen. De komende dagen zullen er op het hoogste niveau bilaterale gesprekken worden gevoerd en overeenkomsten worden getekend.

-Kabinet van de President/ Foto’s: Cherman Homoet/ NII-