Indonesian Day for Charity doneert ruim SRD 30.000,-

27 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 27 juni 2018- Drie sociale instellingen, twee individuen en het fonds van de First Lady hebben dinsdag elk een bedrag van SRD 4300,- ontvangen van de Indonesische ambassade in Suriname.

Een patiënt die voor een leukemie behandeling naar het buitenland moet afreizen kreeg SRD 4500,-.

In Indonesië zelf hebben vier instellingen een bedrag ontvangen van USD 500,-.

De donatie komt uit de pot van de Indonesian Day for Charity oftewel Charity Bazaar die in mei is gehouden. Het liefdadigheidsevent wordt georganiseerd door de vrouwenorganisatie Dharma Wanita Persatuan, die verbonden is aan de ambassade.

Op het evenement dat gehouden wordt op het terrein van de Indonesische ambassade zijn gerechten uit zowel de Indonesische als de Surinaamse-Javaanse keuken te koop. Ook presenteert de ambassade nieuwe producten, als batik stoffen of de nieuwe fashiontrend in Indonesie. Kortom, alles dat met Indonesie of de eilanden rondom het land te maken heeft, krijgt de Surinaamse samenleving te zien. Verder is er moderne en klassieke dans en muziek alsook informatie op de Indonesian Day for Charity.

-Xaviera L. Arnhem, STVS Camjo-