JusPol: Gronden aanwezig voor optreden politie in zaak pastor

5 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 5 juni 2018 – Het ministerie van Justitie en Politie geeft aan, dat er gronden aanwezig waren voor de politie om op te treden in de zaak van donderdag 3 mei, waarbij een pastor van een Volle Evangelie gemeente werd aangehouden. Er is een vergunning uitgegeven door de districtscommissaris voor het houden van activiteiten van de gemeente.
Op de dag van het gebeuren heeft men zich echter niet aan de vergunningsvoorwaarden gehouden.

Na het incident, dat voor zo veel ophef binnen de samenleving heeft gezorgd, is er een onderzoek ingesteld naar het politieoptreden. Uit het onderzoek is gebleken dat er zaken aan de kant van beide partijen verkeerd zouden zijn gegaan. De korpsleiding zal intern waar nodig tuchtmaatregelen treffen.

Na het incident heeft minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie tot tweemaal toe een onderhoud gehad met de voorzitter van de Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten en Bedieningen in Suriname (V.V.E.P.S.).
De bewindsman betreurt het voorval.

-Nationaal Informatie Instituut-
-Foto: google-