Kranslegging bij monumenten Baba en Mai en Mama Sranan

20 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 20 juni 2018 – President Desiré Bouterse heeft samen met zijn ambtgenoot van India, Ram Nath Kovind, vanmorgen mala en kransen gelegd bij de Baba en Mai en Mama Sranan monumenten aan de Kleine Combeweg. De staatshoofden waren elk vergezeld door hun echtgenotes, respectievelijk Ingrid Bouterse – Waldring en Savita Kovind.

Het geheel werd op zijn Surinaams begeleid door diverse culturele optredens gecoördineerd vanuit het Directoraat Cultuur. Lopend vanuit zijn verblijfplaats Royal Torarica naar het monument van Baba en Mai, werd de president van India voorgegaan door diverse culturele groepen. Het plechtig moment werd behalve door een grote groep lokale en internationale mediawerkers, ook gadegeslagen door een grote groep geïnteresseerden.

Na de kranslegging bij Baba en Mai hebben de presidenten gezamenlijk een boom in de grond geplant. Aan het eind van deze handeling hebben de staatshoofden elkaars handen gewassen.

Vervolgens begaven de presidenten zich naar het presidentieel paleis.

-Nationaal Informatie Instituut-