Minister Elias op werkbezoek bij de Nationale BloedBank en het Surinaams Rodekruis

13 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 13 juni 2018 – Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft vrijdag een werk- tevens kennismakingsbezoek gebracht aan het Surinaamse Rode Kruis en de Nationale Bloedbank.

Tijdens dit bezoek gaf de directeur van het Surinaams Rode Kruis, drs. Thea Smith, een korte uiteenzetting over de werkzaamheden van de stichting. Ook de directeur van de Nationale BloedBank, drs. Maria Tjon A Loi kwam aan het woord. Zij gaf in haar presentatie aan dat het donoren bestand van de Bloedbank momenteel gesteld is op 5500 en dat dit aantal nog lang niet voldoende is. De bloedbank mikt op een donoren bestand van 11000 actieve leden.

De voorzitter van het Stichtingsbestuur van de Rode Kruis, prof. Malti Adhin, benadrukte dat het Rode Kruis zich met veel meer bezighoudt dan bloeddonaties. Enkele van de programma’s waarmee de Bloedbank zich ook mee bezighoudt zijn Roadsafety, Hotel safety en het vergroten van de bewustwording onder de binnenlandbewoners met betrekking tot beter bouwen.

De bewindsman gaf aan blij te zijn met het SRK als partner en deelde de leiding mee dat hij met de weinige middelen die beschikbaar zijn, zoveel mogelijk zal proberen te bewerkstelligen voor het ministerie als ook voor haar partners. Na de presentaties mocht de minister zich oriënteren op de verschillende afdelingen van het Surinaams Rode Kruis en de Nationale Bloedbank.

-ministerie van Volksgezondheid-