Minister Getrouw ontvangt delegatie Visserscollectief

13 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 13 juni 2018 – Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie, heeft een onderhoud gehad met een delegatie van het Visserscollectief. Het gesprek is gevoerd naar aanleiding van de brute roofoverval op zee. De delegatie onder leiding van voorzitter, Mark Mohamedhoesein, was tijdens het gesprek, vorige week, in de gelegenheid om de knelpunten waarmee het collectief te kampen heeft, aan de orde te stellen.

Het Visserscollectief gaf aan dat zij bezorgd en ontevreden is over de gang van zaken zoals het niet beschikken over de juiste informatie van de Justitiële autoriteiten met betrekking tot het voorval. Zij vernemen alleen onwaarheden uit de media en dat alles geeft ze het gevoel alsof ze als collectief worden overgeslagen. Minister Getrouw haalde aan, dat het onderzoek in deze zaak nog gaande is en dat vanuit dat oogpunt men nog geen informatie kon verschaffen. Het is geenszins de bedoeling om het visserscollectief op zij te zetten. De minister heeft verder aangegeven dat er een moment zal komen, waarbij men breedvoerig zal ingaan op zaken.

Hoofdinspecteur Roberto Prade van het Korps Politie die ook in de meeting zat maakte duidelijk dat uit strategische reden geen informatie nog verschaft kan worden aan de groep, alsook de samenleving en ze inderdaad informatie gehad hebben van het Visserscollectief die geleid heeft tot het aanhouden van de verdachte Sanbad. De hoofdinspecteur benadrukte dat er een goede samenwerking is met de Guyanese politie en dat een delegatie van Guyana naar Suriname zal afreizen in verband met een verder onderzoek.

Het Visserscollectief zegt wel te kunnen volstaan met de uitleg van de hoofdinspecteur en zij gaf ook wat voorstellen en aandachtspunten mee, waarmee er gewerkt zou kunnen worden. Verder zal de justitieminister enkele punten bespreekbaar maken met de collegaministers en ook een onderhoud hebben met de Vicepresident.

-ministerie van Justitie en Politie-