Minister Noersalim participeert aan Voorleesdag Sint Elizabethschool

9 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 9 juni 2018 – De Sint Elizabethschool 1 organiseerde een Voorleesdag voor haar leerlingen ter bevordering van hun leesgewoonten en leesgedrag, met als doel om hun woordenschat te vergroten en hun taalgebruik te verbeteren. In dit kader is er een aantal bekende Surinamers uitgenodigd om invulling te geven aan deze dag.

Ook minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken participeerde aan de Voorleesdag. Hij was te gast bij de leerlingen van de zesde klas en heeft voorgelezen uit het boek ‘Het Geheim van de Goslar’ van Gerrit Barron. Het was een interactieve vertelsessie, waarbij de leerlingen vragen hebben beantwoord.

Minister Noersalim ging in op de uitnodiging omdat hij het lezen van groot belang acht. Immers is lezen het fundament van kennis opdoen. De bewindsman merkte op dat er vandaag de dag heel weinig wordt gelezen door de huidige generatie en dat men veel meer tijd stopt in andere zaken. “Er wordt wel gelezen, maar de vraag is: wat wordt er gelezen? En ik zie vaak dat kinderen zich veel met games bezighouden en ik vind het zorgwekkend, die tendens. Uiteraard zijn er ook een heleboel kinderen die wel lezen hoor, maar ik denk dat we dit initiatief om de kinderen dat gedrag bij te brengen, moeten stimuleren”, aldus de bewindsman.

Het is de eerste keer dat er een Voorleesdag werd georganiseerd door de leiding van de Sint Elizabethschool 1. Enkele andere genodigden die eveneens participeerden, waren DNA-leden Carl Breeveld, Ruchsana Ilahibaks, Roché Hopkinson, André Misiekaba en Oesman Wangsabesari. Biza-minister Mike Noersalim en zijn collega, minister van Sport- & Jeugdzaken Lalini Gopal, namen als bewindslieden deel aan deze Voorleesdag.

-ministerie Binnenlandse Zaken-