Noodsituatie in Zuid Suriname; regering in spoedoverleg

8 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 8 juni 2018 – De regering is donderdag in spoedoverleg bijeengekomen om te praten over de alarmerende situatie in het zuiden van ons land. De zware regens van de afgelopen maanden hebben een groot aantal dorpen (ruim 2000 inwoners) onder water doen lopen. De situatie is heel ernstig voor deze inwoners, die zijn verstoken van drinkwater, electriciteit, voedsel, kleding en medicamenten.

Het gaat om de dorpen Kwamalasemutu, Sipaliwini, Tepu, Alalapadu, Apetina, Coeroenie, Amatopo, Palumeu en Kawamhakan.
Ook in Galibi en het dorp Goninikriki Mofo in het district Marowijne heerst een soortgelijke noodsituatie.

Ook de in deze gebieden gelegen airstrips zijn onder water en niet bereikbaar voor luchttransport. De heersende situatie in deze gebieden is aan te merken als een ramp. Bovendien zullen de zware regens, volgens de officiële weersverwachtingen de komende drie maanden nog aanhouden.

De regering is in goed overleg met het NCCR en het Bureau Volkscontacten bezig met man en macht hulpgoederen naar de gebieden te transporteren. De regering zal via het Nationaal Informatie Instituut (NII) de gemeenschap blijven informeren omtrent deze noodsituatie in het zuiden van ons land.

-Nationaal Informatie Instituut-

– Foto: google-