Ontwatering heeft aandacht van OWT&C

3 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 3 juni 2018 – Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft alle aandacht voor de ontwatering in de diverse gebieden. Gelet op de huidige periode van veel neerslag is het ministerie regelmatig in overleg met alle actoren om na te gaan hoe deze kwestie steeds beter af te wikkelen. Ruim twee maanden geleden is een taskforce in het leven geroepen met de bedoeling achterstanden in te lopen. De ministeries van LVV en RO zijn ook betrokken om na te gaan hoe ondermeer landbouwgebieden beschermd en hoe plaatselijke situaties direct aangepakt kunnen worden.

Minister Patrick Pengel geeft aan, dat de afgelopen twee maanden meer dan 80 kilometer aan achterstallig onderhoud is ingelopen. Er is nog een lange weg te gaan laat de minister door het Nationaal Informatie Instituut (NII) optekenen. Het ministerie gaat nu de fase in van regulier onderhoud dat gedaan wordt door de afdeling Ontwatering, terwijl het overleg met LVV, RO en de districtscommissarissen normaal wordt voortgezet.

De bewindsman geeft aan, dat er nog gebieden zijn waar het water nog te lang blijft zitten. Er wordt met man en macht gewerkt om dit af te wikkelen. Deze werkzaamheden zullen tot augustus duren waarbij de focus van het ministerie overgaat naar wegenonderhoud.

Het ministerie heeft een Burger Informatie Unit ingesteld. Burgers kunnen het ministerie voeden met informatie zodat er sneller kan worden ingespeeld op bepaalde situaties. Minister Pengel noemde als voorbeeld een schuin hangend bord of schade aan de weg. Burgerparticipatie vindt de bewindsman noodzakelijk omdat het ministerie het niet alleen kan.

-ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie-