Ook bloemenhulde bij monument Tetary

21 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 20 juni 2018– In navolging van het monument Baba en Mai en Mama Sranan hebben de staatshoofden van Suriname en India ook een bloemhulde gebracht aan het monument van Tetary voor het presidentieel paleis.

Scholieren kleurden de omgeving rond het monument van Janey Tetary voor een deel groen. Met Surinaamse en Indiase vlaggetjes in hun hand wapperenden zij vrolijk om hun gezang kracht bij te zetten. Verschillende, in fleurige klederdracht geklede Surinamers, sloten zich aan bij de kinderen om een ere haag te vormen.

Tetory voerde als vrijheidsstrijder actie tegen onderdrukking op de plantages. Tijdens één van haar acties gaf Generaal Barnet Lyon (agent-generaal voor de Immigratie in 1891) de opdracht haar te doden.

-Nationaal Informatie Instituut-