Parlementsvoorzitter ontvangt boek over uitsluitingsmechanismen

19 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 19 juni 2018 – Voorzitter Jennifer Geerlings ā€“ Simons van De Nationale AssemblĆ©e heeft vorige week, het boek ā€œUitsluitingsmechanismen: Blaka tara en afrofobie – Het belang van politieke wil en rechtvaardig bestuur”, in ontvangst genomen van auteur Barryl Biekman.

Het boek handelt over racisme en de gevolgen daarvan en bevat ook historisch materiaal. De parlementsvoorzitter heeft aangegeven het belangrijk te vinden dat vooral Surinaamse schrijvers over pijnlijke zaken uit het verleden schrijven. ā€œWe weten dat racisme niet uit de wereld is en het is goed zaken uit het verleden, die vaak nog voortgaan in het heden vinden, te bespreken als onderdeel van het proces om het verleden te confronteren en zo te verwerken en achter ons te laten. Daarom zouden er meer boeken over de historie van Suriname moeten zijnā€, zegt de DNA ā€“ voorzitter.

De voorzitter heeft verder opgemerkt dat discriminatie, waaronder racisme in verschillende samenlevingen op verschillende manieren wordt aangepakt. Suriname is een unieke samenleving waarin grote diversiteit en de historische opdracht om met elkaar samen in vrede te leven, hebben geleid tot specifiek Surinaamse wijzen van omgaan met vraagstukken, die niet altijd overeenkomen met wat in andere landen als effectief wordt gezien.

-De Nationale AssemblƩe-