Premier Dominica op bezoek in Suriname

12 June 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 12 juni 2018 – De Premier van Dominica, Roosevelt Skerrit vertoeft tot en met 15 juni in Suriname. Tijdens dit officieel bezoek zal de Premier op het hoogste politiek niveau besprekingen voeren met president Desiré Bouterse.

Het karakter van dit bezoek is onder meer gericht op het intensiveren van de bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Dominica, evenals besprekingen, die kunnen bijdragen tot de wederopbouw van het zustereiland Dominica, dat zwaar getroffen is door orkaan Maria in 2017. Suriname was toen één van de eerste landen in de Regio die hulpgoederen heeft aangeboden aan het Caraibisch gebied.

De relevante gebieden die gezamenlijk geïdentificeerd en geïnitieerd zullen worden zijn onder andere de agrarische sector, toerisme, handel en constructie alsook samenwerking op het gebied van klimaatsverandering. In het kader van het aangaan van een samenwerking op agrarisch gebied zullen veldbezoeken in diverse districten worden ondernomen met het accent op de rijst- en bananensector. Eveneens zullen gesprekken
gevoerd worden over de kokos aanplant en de verwerking van kokosolie.

Tegen deze achtergrond zal een Memorandum of Understanding (MOU) ter versterking en verdieping van de bilaterale samenwerking ook één van de intenties is.

De Premier wordt vergezeld door een kleine delegatie bestaande uit onder andere de minister van Klimaatverandering, de directeur van het ministerie van Landbouw, Voedsel en Visserij en de directeur van Bosbouw.

-ministerie van Buitenlandse Zaken-